UCT Academy Amsterdam

Sifu Benno 2

Sifu Benno Wai

 

Hoofdinstructeur
T: 020 669 3212
E: info@uct-international.com

 

Locatie

 

Zamenhofstraat 108
1022 AG
Amsterdam
Nederland

Over UCT Academy Amsterdam

In 2003 hebben we in Amsterdam Noord de deuren geopend van de eerste UCT vechtkunst Academie. De UCT Academie in Amsterdam Noord was de eerste van de inmiddels elf scholen in Nederland. In de afgelopen jaren hebben we diverse programma’s ontwikkeld voor verschillende vechtsporten, zoals Practical Wing Chun, Brazilian Jiu Jitsu, Escrima en het populaire kids programma Jing Wu Kids. Ook bieden wij verschillende bedrijfstrainingen aan.

De filosofie is al die tijd onveranderd gebleven: een gezonde geest in een gezond lichaam.

 

Bekijk onze programma’s:

WING CHUN KUNG FU

Practical Wing Chun (Kung Fu) lessen in Amsterdam

Het voornaamste doel van het Practical Wing Chun systeem is een zo praktisch mogelijke zelfverdediging te onderwijzen aan de leerlingen. Behalve het aspect van de zelfverdediging wordt er tijdens de Wing Chun lessen ook veel aandacht besteed aan de mentale weerbaarheid, de gezondheid van de leerlingen en voor hun totale fitness level. De lessen op de UCT Academy in Amsterdam staan onder leiding van Sifu Benno Wai.

Via twee zijn beste persoonlijke vrienden in de wereld van het Wing Chun, Sifu Martin Brogaard en Sifu Pui Yee, kwam hij in 2007 in contact met GM Wan Kam Leung. GM Wan Kam Leung wordt alom beschouwd als de beste Wing Chun beoefenaar van deze tijd (ongeacht lineages) Direct na de kennis making met GM Wan Kam Leung werd Sifu Benno Wai door hem geaccepteerd als privéleerling en sindsdien bezoekt hij (Sifu Benno) GM Wan Kam Leung twee tot drie keer per jaar in Hong Kong.

Inmiddels heeft Sifu Benno Wai zich ook het Practical Wing Chun systeem eigen gemaakt. Siu Nim Tao, Cham Kiu, Biu Jee, Mok Yan Chong, Luk Dim Poon Kwan, Bart Cham Dao en het speciaal voor Wing Chun ontwikkelde Iron Shirt Hei Gung (Qi Gong, Chi Kung)

Hiermee is Sifu Benno Wai toegetreden tot een hele kleine selecte groep van Practical Wing Chun Meesters.

KINDER PROGRAMMA'S

Jing Wu Kids – Kung Fu voor Kinderen in Amsterdam

Een van de meest populaire programma’s op de UCT Academie in Amsterdam. De programma’s voor kinderen zijn er helemaal op gericht om uw kind te helpen hun motorische vaardigheden te verbeteren op een manier die gerelateerd is aan de gevecht-kunst. Het programma is zo ontwikkelt dat uw kind een gevarieerde kijk krijgt op de gevecht-kunst in het algemeen en de morele normen en waarden die daarbij horen. Tijdens de lessen leert uw kind op spelende wijs om weerbaarder te worden. Daarnaast werken wij ook aan:

  • Meer zelfvertrouwen
  • Betere sociale skills
  • Verbeterde motorische skills
  • Discipline
  • Verbeteren van concentratie

BRAZILIAN JIU JITSU

Brazilian Jiu Jitsu (BJJ) training in Amsterdam

Zoals bekend is dat het MMA steeds populairder aan het worden is in de wereld van de vechtsport, wij bij UCT International bieden geen MMA trainingen aan, maar wel het ultieme systeem waar het MMA gebruik van maakt wanneer het gevecht op de grond eindigt, het Braziliaans Jiu Jitsu. Team UCT is al jaren een bekend Braziliaans Jiu Jitsu team onder leiding van de coaches Pele Nguyen (Meervoudig BJJ kampioen op internationale BJJ toernooien) en Benno Wai in Nederland. Een team waar de techniek boven aan staat en waar training omstandigheden worden gecreëerd om blessure vrij kunnen trainen in een prettige omgeving. Behalve het trainen met de Gi worden er wekelijks ook trainingen gegeven op het gebied van het Submission Grappling, het onderdeel waar zonder Gi getraind wordt. 

ESCRIMA

Escrima Training

Door de jaren heen is helaas sterk naar voren gekomen dat er steeds meer gewapende conflicten ontstaan waar slag en steek wapens gebruikt worden. Vaak gebeurd dit wanneer het slachtoffer zelf geen wapen heeft. Ook hier bieden we een effectieve manier van je zelf ‘wapenen’ tegen dit soort agressie. Het ACE (Armed Combat Essentials) programma is voor dit doel in het leven geroepen. Het programma wordt grotendeels ingevuld met het curriculum van het Escrima Concepts welk ontwikkeld is door GM Steve Tappin. Daarnaast wordt het aangevuld met het AMOK wapen systeem van Tom Sotis. 

CORE GYM

Core Gym

Op de UCT Academies hebben we voor persoonlijke Kracht en Conditie trainingen ‘Cross Fit boxen’ laten maken. Deze ‘boxen’ zijn toegankelijk voor leden van de Academies, maar worden voornamelijk gebruikt om 1 op 1 trainingen aan te bieden door onze FSC (functional strength and conditioning) coaches. Wij bieden op maat gemaakte pakketten aan helemaal afgestemd op de behoeftes van de deelnemer (of in sommige gevallen kleine groep deelnemers).

Lesrooster

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Geendisciplines beschikbaar!
Klaas WijnbergKlaas Wijnberg
12:25 05 Jun 22
Vanaf dag één heel welkom gevoeld. Praktische lessen in Wing Chun met voldoende achtergrond informatie over oorsprong van vorm en inhoud met in de training uitstapjes naar Brazilian Jiu Jitsu, Eskrima. Het kids programma is ook een ontzettende aanrader. Weerbaarheid, kracht en doorzettingsvermogen op ‘n speelse manier met veel humor en aanmoediging.
Arnoud SisselaarArnoud Sisselaar
12:19 03 Jun 22
Fantastische plek om je te ontwikkelen: in Oosterse vechtsport en zo ook als mens.
Cillian ThomasCillian Thomas
13:21 15 Aug 21
Kwam deze zomer naar amsterdam voor een stage en ik besloot om met mijn vrije tijd aan Jui-Jitsu te beginnen. Alle leden van de club zijn erg vriendelijk en geduldig met beginners, en ik heb zoveel geleerd in mijn tijd hier.
Joey TangJoey Tang
15:28 30 Sep 20
Super school! Relaxte sfeer, hard trainen, respect voor elkaar, praktische toepassing van Wing Chun technieken in gevechtsituaties. Echt een aanrader!
Ibtissam BadriIbtissam Badri
14:14 30 Sep 20
Train hier nu al erg lang, zeer tevreden over alle verschillende de lessen die gegeven worden!
Jaamaan123 PaatJaamaan123 Paat
15:58 10 Oct 18
Goede school
Stanley BonapartStanley Bonapart
19:22 21 Jul 22
Als je het echt wil leren dan is dit de juiste locatie.
Truus JustusTruus Justus
13:01 23 Jun 22
Perfecte school voor zelfverdediging, leraren die goed opgeleid zijn en alle tijd voor je nemen.Vriendelijke sfeer en iedereen probeert elkaar te helpen om op een hoger niveau te komen en vooral veel respect voor elkaar.Echt een aanrader.
Patrick LandwehrPatrick Landwehr
15:23 22 Jun 22
Een zeer prettige dojo waar les wordt gegeven op het allerhoogste niveau. Een familiaire sfeer waarbij respect voor anderen en hard werken centraal staan. Kortom: een aanrader voor eenieder die psychosomatisch zich wil gaan ontwikkelen door middel van krijgskunsten.
NielsNiels
06:40 08 Jun 22
Echt een super plek om te trainen, kundige professor en goede faciliteiten
Frank LuikinkFrank Luikink
15:27 07 Jun 22
Fijne school en een leuke groep. en heel belangrijk een goede leeraar.ik kom er voor uit Lelystad.
Anne BoersmaAnne Boersma
11:21 27 Jun 21
Zeer kundig personeel goed opgeleid en altijd vrolijk en gemotiveerd
9999 09999 0
17:53 23 Feb 21
Het is een goede academy
Philippe AbbingPhilippe Abbing
17:53 21 Jul 20
Goeie school. Kids zijn lekker bezig
Elmer VaporElmer Vapor
11:46 28 Mar 20
Onze twee zonen van 4 en 6 gaan met veel plezier naar de UCT Kung Fu school. De lessen zijn enorm waardevol voor hun persoonlijke en motorische ontwikkeling. Respect, discipline, weerbaarheid en een hoop plezier komen allemaal terug in de lessen. Ook de communicatie vanuit de school is altijd helder. Wij raden de school zeker aan.
Hayo JongbloedHayo Jongbloed
16:39 15 Sep 17
Uitstekende martial arts school! Practical Wing Chun, Brazilian Jiu-jitsu en Armed Combat Essentials voor volwassenen en een gecombineerd programma voor kinderen. Geweldige gemotiveerde en kundige docenten en een prima sfeer onderling.
js_loader