Kung Fu

Practical Wing Chun

Het voornaamste doel van het Practical Wing Chun systeem is een zo praktisch mogelijke zelfverdediging te onderwijzen aan de leerlingen. Behalve het aspect van de zelfverdediging wordt op onze vechtkunst scholen ook veel aandacht besteed aan de mentale weerbaarheid, de gezondheid van de leerlingen en voor hun totale fitness level. De groepslessen in het Practical Wing Chun op de UCT Scholen zijn geschikt voor alle leeftijden. Door de specifieke invulling van de lessen maakt het niet uit hoe oud je bent, wat voor geslacht je bent, wat voor gewicht je hebt of welke speciale bouw je misschien hebt. Onze lessen zijn gebaseerd op technische vaardigheden die iedereen met wat doorzettingsvermogen kan leren.

Practical wing chun - tussenfoto

Nei Gong (Qi Gong)

Nei Gong (Qi Gong) is een ‘zachte’ manier van staan in verschillende posities en bewust bewegen volgens vaste patronen. De bewegingen worden vaak herhaald op een ontspannen manier waarbij het lichaam op specifieke momenten beurtelings aan gespannen wordt en de spanning weer laat gaan. Doormiddel van deze bewegingen wordt het lichaam ook ‘gestretcht’ op een manier die heilzaam is voor de verkleving waar velen van ons in de huidige samenleving vaak mee te maken krijgen. Het langzaam herhalen van de bewegingen zorgen ervoor dat we ‘vloeiender’ gaan bewegen en ons meer bewust worden van ons eigen lichaam. De oefeningen richten zich bij het Chi Kung op zowel ‘internal movement’ als ook op ‘external movement’.

Nei gong uct

Sathyong Kuen

Waarbij de staande vechtkunsten bij het UCT voornamelijk gericht zijn op effectieve zelf verdediging (in conflict situaties) wordt er ook training gegeven waarbij het zwaarte punt ligt bij het sparren en het testen van de ‘overall’ vechtkunst vaardigheden. Het Sathyong Kuen (‘De praktische Vuist’) programma is hier op gericht, het is een combinatie van Chinees boksen, Sanda en het MMA. Alle Sathyong Kuen trainingen zijn zo ingericht dat de veiligheid van de deelnemers voorop staat. De meeste trainingen worden door Sifu Benno Wai zelf gegeven op de Academy in Amsterdam.

Boek direct je proefles

Lijkt het je leuk om een keer vrijblijvend mee te trainen? Meld je dan aan voor een gratis proefles