Armed Combat Essentials

Escrima Concepts

Escrima concepts UCT

Escrima Concepts het belangrijkste wapen programma wat gegeven word bij UCT International, als onderdeel van het ACE (Armed Combat Essentials) programma, om een effectief antwoord te hebben op aanvallen met snij of slag wapens. Helaas komen er steeds meer gevallen voor waarbij onschuldige mensen op straat te maken krijgen met bewapende aanvallers. Behalve dat er over de hele linie steeds meer agressie voor komt op straat grijpen ook steeds meer mensen naar wapens. Het is daarom verstandig om je in ieder geval de basis aan te laten leren van het gevecht met wapens.

Escrima concepts UCT

Amok

amok slag en snijwapen training

Bij AMOK worden mensen getraind in het pre conflict, conflict en het na effect van een conflict op straat of andere bekende plekken van conflicten. AMOK is geen vechtsport en is niet aangesloten bij specifieke organisaties. Bij het AMOK worden er geen banden en titels gegeven aan de beoefenaars. De AMOK methode is derhalve makkelijk te adopteren door andere vecht sporten.

AMOK is vrij uniek in zijn benadering van het gevecht op straat, geen mooie vloeiende dans bewegingen maar alleen datgene trainen wat het meest effectief is binnen realistische situaties.

Naast het belangrijke aspect van het weten om te gaan met een aanvaller die een snijwapen heeft, is het binnen AMOK ook zeker belangrijk hoe je zelf effectief met een snijwapen om kunt gaan. Zeker tegen meerdere tegenstanders of gewapende tegenstanders is je eigen vaardigheid op het gebied van mes vechten uitermate belangrijk en kan het wellicht het verschil betekenen tussen overlijden, zwaar gewond raken of overleven.

amok slag en snijwapen training
Boek direct je proefles

Lijkt het je leuk om een keer vrijblijvend mee te trainen? Meld je dan aan voor een gratis proefles