Over UCT

UCT International 

UCT International is begonnen in 2003 met als doelstelling om een zo breed mogelijk curriculum aan te bieden op het gebied van weerbaarheid cq zelf verdediging. We leven in een wereld waar de afstanden steeds kleiner worden en waar we steeds meer ‘op elkaars lip’ leven. De polarisatie is zeker de laatste jaren steeds groter geworden. Doormiddel van het verbinden in onze lessen en tegelijkertijd onze studenten de fijne kneepjes van het zelf verdedigen bij te brengen hopen we bij UCT International dat we ons steentje bij kunnen bijdragen aan een meer tolerante samenleving. 

 

Een fysiek conflict begint vaak met een verbaal conflict, ook op dit vlak besteden we tijdens onze lessen aandacht, want het is altijd beter het gevecht te vermijden natuurlijk. 

“Si vis pacem, para bellum” – Als je vrede wilt, bereidt je dan voor op oorlog.

UCT Weerbaarheid voor kinderen 

Voor onze kinderen hebben we een leuk leerzaam ‘Martial Art’ programma ontwikkeld, Jing Wu Kids, waardoor het kind zich niet alleen leert verdedigen tegen staande agressie en agressie die zich op de grond afspeelt, maar ook zich leert ontwikkelen in de breedte zoals: meer zelfvertrouwen, betere sociale skills, verbeterde motorische skills, discipline, verbeteren van de concentratie enzovoort. 

 

UCT Training voor volwassenen 

Wing Chun Kung Fu 

Voor de volwassenen bieden we het Praktische Wing Chun (Wing Tsun, Ving Tsun) Kung Fu, dit is ontwikkeld door GM Wan Kam Leung, we richten ons hier puur op een zo praktisch mogelijke zelf verdediging voor fysieke ongewapende conflicten.

 

Escrima 

Door de jaren heen is helaas sterk naar voren gekomen dat er steeds meer gewapende conflicten ontstaan waar slag en steek wapens gebruikt worden. Vaak gebeurd dit wanneer het slachtoffer zelf geen wapen heeft. Ook hier bieden we een effectieve manier van je zelf ‘wapenen’ tegen dit soort agressie. Het ACE (Armed Combat Essentials) programma is voor dit doel in het leven geroepen. Het programma wordt grotendeels ingevuld met het curriculum van het Escrima Concepts welk ontwikkeld is door GM Steve Tappin. Daarnaast wordt het aangevuld met het AMOK wapen systeem van Tom Sotis. 

 

Braziliaans Jiu Jitsu 

Zoals bekend is dat het MMA steeds populairder aan het worden is in de wereld van de vechtsport, wij bij UCT International bieden geen MMA trainingen aan, maar wel het ultieme systeem waar het MMA gebruik van maakt wanneer het gevecht op de grond eindigt, het Braziliaans Jiu Jitsu. Team UCT is al jaren een bekend Braziliaans Jiu Jitsu team onder leiding van de coaches Pele Nguyen (Meervoudig BJJ kampioen op internationale BJJ toernooien) en Benno Wai in Nederland. Een team waar de techniek boven aan staat en waar training omstandigheden worden gecreëerd om blessure vrij kunnen trainen in een prettige omgeving. Behalve het trainen met de Gi worden er wekelijks ook trainingen gegeven op het gebied van het Submission Grappling, het onderdeel waar zonder Gi getraind wordt. 

 

UCT Instructeurs 

Alle trainingen onder de vlag van UCT International worden gegeven door professionele instructeurs die allemaal het beste voor hebben met hun studenten. Onze Instructeurs willen onze studenten helpen op hun reis om meer weerbaar te zijn en dat allemaal in een, voor de student, prettige sfeer en omgeving. 

 

Mocht je geïnteresseerd zijn vul dan het contact formulier in zodat wij kunnen kijken waar we je het beste mee van dienst kunnen zijn.