TWINTIG JAAR UCT INTERNATIONAL KUNG FU

TWINTIG JAAR UCT INTERNATIONAL KUNG FU


Locatie: Amsterdam

Op 2 Juli werd door ons het twintig jarig bestaan gevierd op onze Kung Fu Academy in Amsterdam. Er waren leden (meer dan 80 leden!) vanuit onze Kung Fu locaties in Leeuwarden, Drachten, Zwolle, Uithoorn, Amstelveen, Lelystad, Almere en Amsterdam gekomen om dit te vieren en tegelijkertijd te trainen onder leiding van Sifu Benno Wai en Sifu Pele Nguyen geassisteerd door o.a. Sifu Anton Offermans (Almere), Sifu Menno Frieswijk (Leeuwarden), Sifu Kenneth Lee (Uithoorn | Amstelveen) en Sifu Ryan Valdivieso. De Topic van dit seminar was Kam Na (het manipuleren van de gewrichten) staand en op de grond (Kimura)

Nadat in 2003 Sifu Benno Wai de eerste Academy in Amsterdam Noord was gestart kwamen er daarna snel meerdere scholen bij, waarbij die van Sifu Pele de eerste was in Almere. Sinds die tijd reisde Sifu Benno meerdere malen per jaar naar Hong Kong en China om daar direct te trainen onder GM Wan Kam Leung voor het Practical Wing Chun (wat standaard wordt les gegeven op de UCT Scholen), GM Yao Cheng Rong voor het Yi Quan (wat alleen tijdens de Xin Fa Nei Gong lessen gegeven wordt of via privé les), GM Lee Kong voor het Fukien White Crane (wordt alleen door Sifu Benno privé les gegeven) en GM Wang Ahn Lin in Wen Shen Quan. Tot op de dag van vandaag is hij nog steeds bezig zich zelf te verbeteren, meer kennis op te doen om zo zijn Kung Fu leerlingen zo goed mogelijk te kunnen onderwijzen in voornamelijk het Wing Chun Kung Fu maar ook de ‘internal’ stijlen die gegeven worden op de UCT Academy Amsterdam.

Tijdens deze ‘Gathering’ werden er ook twee nieuwe Sifu’s benoemd, de eerste was Michiel Contant die al een paar jaar les geeft op de locatie Lelystad en die het curriculum van de Practical Wing Chun die gegeven wordt op de UCT Scholen gegoten heeft in twee boeken (Sifu Nim Tao en Cham Kiu) en waar het derde boek onderweg is (Biu Jee) Deze boeken geven de leerlingen een makkelijk te volgen naslag werk van wat er les gegeven wordt. De tweede die Sifu werd deze dag was Antony Housley. Antony heeft het gepresteerd om in Zwolle in No time een grote groep van enthousiaste leerlingen op te bouwen.

Het was al met al een geweldige dag!

 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.