Jing Wu Warriors

Het lesprogramma

In het programma Jing Wu Warriors voor de leeftijden 12 tot en met 15 worden de trainingen meer gericht op het vechtkunst programma UCT Jing Wu Kuen, een zeer gevarieerde gevechtskunst waar getraind wordt in het Wing Chun, Escrima en het Braziliaans Jiu Jitsu. Bij deze trainingen wordt er strenger toegekeken op het gebied van de juiste techniek en de juiste discipline.

Vanaf 12 jaar wordt de weg ingeslagen naar het Practical Wing Chun, het meest effectieve systeem op het gebied van zelfverdediging.

 

Jing Wu Warriors - Blue Belt

 

De lessen beginnen nu al een beetje in de richting te gaan van de volwassenen programma’s die op de officiële UCT Scholen in Nederland worden gegeven. Er wordt bij aanvang opgewarmd, de spieren worden lichtjes gerekt, waarna er aandacht wordt gegeven aan de techniek training. Tegen het einde van de les wordt er dan licht gespard of de nadruk kan liggen op fysieke kracht/cardio training.

De resultaten van onze trainingen zijn terug te zien in het vergrootte zelf-vertrouwen.

Naast het zelfvertrouwen ontwikkelen we een effectieve weerbaarheid bij onze kinderen. Ze leren:

  • zelfvertrouwen uit te stralen
  • voor zichzelf op te komen
  • functionele en verantwoorde manier van kracht training
  • weerbaar en vaardig omgaan met leeftijdsgenoten
  • met respect omgaan met andere mensen en de wereld in het algemeen
  • nood situaties herkennen en adequaat te reageren hierop
  • het vermijden van bedreigende situaties

Sparring (oefen vechten)

Waar er bij de jongere Jing Wu Kids nog niet gespard wordt gebeurd dit bij deze groep wel. Het sparren is gedeeltelijk op de grond en gedeeltelijk staand waarbij de techniek voorop staat. Er wordt scherp in de gaten gehouden dat de veiligheid van het kind niet in gevaar komt. U kunt beschermende materialen bestellen bij UCT International.

 

Training

De training bestaat uit warm-up drills die vaak direct te maken hebben met de te leren technieken. Er word aandacht besteed aan de betreffende vorm (indien van toepassing) en de technische vaardigheden die daar bij horen. Afhankelijk van het specifieke doel van de les kan er op het einde gestart worden of wordt er getraind op ‘Functionele Kracht en Conditie’

 

Jing Wu Warriors - Shoulder Throw

 

Instructors

De Instructeurs die uw kinderen begeleiden in hun reis door het Jing Wu Kids programma zijn allemaal gecertificeerd door UCT International. Zij zijn ook allemaal gecertificeerd met het Eerste Hulp voor Kinderen certificaat.

 

NIVEAUS EN EXAMENS

Niveaus & Examens

Drie keer per jaar worden er examen dagen georganiseerd waar de leerlingen hun volgende slip cq band kunnen halen. Van te voren behoord gecheckt te worden bij de directe leraar (meester) of hij / zij klaar is voor het examen. Startend met de witte band wordt via de gele, blauwe en bruine band de weg gevolgd naar uiteindelijk de Jing Wu Junior Black Belt!

 

Jing Wu Warriors - A Black Belt is a White Belt Who Never Quits

ONLINE UNIVERSITY

Online University

Om onze kids nog beter van dienst te kunnen zijn hebben we een online platform gecreëerd speciaal voor onze eigen leden. Hier kunnen de Jing Wu Dragons, de Jing Wu Kids en de Jing Wu Warriors nog eens kijken wat er in hun programma zit, welke details daarbij horen en hoe dit effect heeft op de uitvoering. Een prachtige manier om thuis de fijne kneepjes nog een keer op het scherm te kunnen zien, vaak gedemonstreerd door Sifu Benno Wai en Sifu Pele Nguyen en hun team van Wu Kids Team Instructeurs. Daarnaast zullen er regelmatig speciale video’s worden ge-upload over specifieke onderwerpen. Iedere maand wordt er een Jing Wu leerling uitgenodigd om een keer deel te nemen aan een video.

Naar de UCT University

Lesrooster

Maandag

Dinsdag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Maandag

Dinsdag

Vrijdag

Zaterdag

Zondag

Maandag

Woensdag

Donderdag

Vrijdag

Zaterdag

Vrijdag

Dinsdag

Donderdag

Maandag

Vrijdag

Woensdag

Vrijdag

Woensdag

Maandag

Woensdag

Geendisciplines beschikbaar!