Escrima Concepts

Training Escrima Concepts

In een wereld vol conflicten, en met (on)gewapende aanvallen die dagelijks plaatsvinden, moeten we voorbereid zijn. Escrima Concepts is een van de weinige vechtsystemen waarin geanticipeerd word op dit soort noodsituaties. Veel van onze leden zijn beveiligingspersoneel en hebben vertrouwd op Escrima Concepts-training om een noodsituaties te beheersen, onschadelijk te maken of om te doen wat nodig is, afhankelijk van elke specifieke situatie. Escrima Concepts is een beproefde en bewezen kunst.

Zoals we tegen onze leden zeggen: “Wapens leren je wat je moet doen, niet wat je wilt doen.”

Escrima - Peter 1

 

Het Escrima Concepts systeem

Escrima Concepts leert je hoe je bodymechanica en wapenmechanica samen kunnen trainen en combineren vanaf de allereerste keer dat je begint te trainen. We hebben een gestaag groeiende studentenbasis die individuen, particuliere beveiliging en politieleden onderwijst. Escrima Concepts wordt vaak gevraagd om andere Martial Art-systemen te verbeteren en te ondersteunen en heeft verschillende partnerschappen in heel Europa gevorm

Omdat Escrima Concepts een conceptueel systeem is, is ons doel om individuen te helpen zichzelf te ontdekken. Naarmate leden meer leren en begrijpen, kunnen ze hun training aanpassen aan hun persoonlijke behoeften. Om onze leden in staat te stellen vooruitgang te boeken, hebben we een syllabus (met 9 programma’s) die veel basisprincipes behandelt die ons in staat stellen onze concepten( Balance, Power Focus, Speed en Transition) te benadrukken en om ons voor te bereiden op realiteitstraining.

In onze training maken we naast onze handen, voeten, knieën, ellebogen en ons hoofd, gebruik van allerhande wapens, o.a.

  • Single/double stick
  • Messen
  • Ton-fa
  • Palm-stick
  • Staf
  • Single/double machetes

 

Escrima concepts uct 2

 

Onze Blade en Edged Weapon Awareness-programma’s hebben veel mythes vernietigd die worden onderwezen met betrekking tot mesverdediging waarbij een Feed the Fear-strategie wordt ontwikkeld om mensen naar seminars te lokken.

In Escrima Concepts houden we geavanceerde wapentraining eerlijk, direct en eenvoudig.

Doel daarbij is je overlevingspercentage te verhogen in geval de je de pech hebt om een dergelijke situatie te geraken.

Escrima Concepts is een intelligente en zeer bekwame kunst die opzichtige technieken en trucs heeft verwijderd omdat die, hoewel ze leuk kunnen zijn, eigenlijk slechte gewoonten zullen creëren die je ongetraind kunnen laten voor een echte bedreiging.

Geen enkele leraar kan je overleving garanderen tegen gevaarlijke aanvallen met wapens (of ongewapende aanvallen). Maar met eerlijke effectieve training en de juiste mentale voorbereiding op conflictbeheersing hopen we oprecht je overlevingskansen te vergroten.

 

Steve Tappin

Hoofdinstructeur en oprichter Steve Tappin kwam in de jaren 70 voor het eerst in aanraking met  Escrima / Eskrima toen het voor het eerst in Europa werd geïntroduceerd. Vanaf dat moment heeft hij getraind en gewerkt met enkele van de beste wapen- en ongewapende experts over de hele wereld. Steve heeft in 40 jaar veel veranderingen doorgemaakt en onderschrijft dat Escrima Concepts zich altijd zal doorontwikkelen en aanpassen aan de behoeften van de toekomstige generaties.

 

Escrima Concepts Familie

Escrima Concepts Amsterdam maakt deel uit van de Escrima Concepts-familie, met vele scholen in Nederland, Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken, Italië en Spanje.

Onze instructeurs reizen de wereld rond om te trainen en les te geven.

Escrima Concepts

“it’s good to be us!”

Lesrooster

Woensdag

Geen disciplines beschikbaar in almere categorie!

Woensdag

Geen disciplines beschikbaar in amstelveen categorie!
Geen disciplines beschikbaar in amsterdamcentrum categorie!
Geen disciplines beschikbaar in amsterdam-diemen categorie!
Geen disciplines beschikbaar in amsterdam-ijburg categorie!
Geen disciplines beschikbaar in purmerend categorie!
Geen disciplines beschikbaar in uithoorn categorie!
Geendisciplines beschikbaar!