UCT Leeuwarden

Sifu Menno

Sifu Menno Frieswijk

 

Hoofdinstructeur
T: +31 6 21913064
W: practicalwingchun.frl
E: info@practicalwingchun.frl

 

Locatie

 

James Wattstraat 4
8912 AR
Leeuwarden
Nederland

Over UCT Leeuwarden

Het is al heel wat jaren geleden dat ik (Sifu Menno) begonnen ben met Wing Chun. Eerst in het UCT Yong Chun-programma waarin ik in 2008 de Technische Graad heb gehaald (zwarte band). Vervolgens ben ik mij gaan verdiepen in het Practical Wing Chun van Sifu Wan Kam Leung en na opnieuw veel trainingsuren kreeg ik eind 2017 de eer om als Sifu ingewijd te worden binnen de UCT International-familie. Al met al train ik al meer dan 18 jaar onder leiding van Sifu Benno Westra bij UCT International!

Voor mij is Practical Wing Chun de ultieme vorm van kungfu. Het is praktisch, slim, inventief, en er zit veel uitdaging in de details. Dit systeem biedt alles wat ik zoek in een vechtkunst.

Door de tijd heen heb ik diverse internationale seminars gevolgd van gerenommeerde Sifu’s om diepgaande kennis op te doen over de verschillende Wing Chun-systemen. Zo heb ik geleerd om te zien wat iemand nodig heeft om vorderingen te kunnen maken in praktische zelfverdediging.

Het mooiste vind ik het moment waarop ik zie dat een leerling zich een beweging eigen heeft gemaakt en dat ‘het lampje gaat branden’. Dat maakt mij een trotse Sifu!

WING CHUN KUNG FU

Wing Chun voor volwassenen

De filosofie achter Practical Wing Chun is om te vertrouwen op biomechanica (beweging van het menselijk lichaam) en techniek om de kracht van je tegenstander tegen zichzelf te keren. Het beantwoorden van kracht met kracht is niet nodig. Juist daarom past deze vechtsport ook goed bij vrouwen.

Groepslessen
De groepslessen op zowel deze als andere UCT-scholen, zijn geschikt voor iedereen die Wing Chun wil leren. Door de specifieke invulling maken leeftijd, geslacht, gewicht of bouw niet uit. Onze lessen zijn gebaseerd op technische vaardigheden die iedereen kan leren.

JING WU KIDS

Jing Wu Kids

Het programma van de Jing Wu Kids is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. We helpen ze o.a. om hun motorische vaardigheden te verbeteren op een manier die aansluit bij de gevechtskunst. Spelenderwijs leren ze ook de andere aspecten van Kung Fu, zoals morele normen en waarden.

Jing Wu Warriors

Voor de leeftijd van 13 t/m 16 jaar is het Jing Wu Warriors-programma opgesteld. De tieners leren praktische en effectieve technieken aan die ze direct kunnen gebruiken in situaties waarin ze zichzelf moeten verdedigen.