WING CHUN SEMINAR WEEKEND IN CAMBRIDGE

WING CHUN SEMINAR WEEKEND IN CAMBRIDGE


Locatie: Amsterdam

Het was een mooi zomer weekend in Cambridge toen Sifu Benno Wai, vergezeld van een team van ervaren UCT Kung Fu-instructeurs, aankwam in deze historische stad in het Verenigd Koninkrijk. Sifu Benno en zijn team waren bij UCT Cambridge om hun kennis en expertise op het gebied van Wing Chun Kung Fu te delen met de enthousiaste studenten. Drie intense en opwindende dagen leidde Sifu Benno Wai verschillende trainingssessies, waarbij hij de aanwezigen liet delen in de fijne kneepjes van het Wing Chun Kung Fu. Een altijd terug komend hoogtepunt van het bezoek is het examen, waar de studenten hun voortgang en toewijding kunnen laten zien. Met het zweet op hun voorhoofd en vastberadenheid in hun ogen voerden ze elke beweging van de Wing Chun vormen uit, met aanvullend de toepassingen van de gevraagde technieken.

Voor het ‘open’ seminar werd ‘Yor Yau Lap Sau’ gedoceerd door Sifu Benno, een concept uit de Cham Kiu vorm die bekend staat om het genereren van kracht en energie middels twee tegenovergestelde aanvallende bewegingen gericht op een geïsoleerde arm van de opponent.

Sifu Benno Wai besteedde ook tijd aan het geven van meerdere privélessen, waarbij hij zijn instructie afstemde op de individuele behoeftes van de  Studenten.

Op de Zondag ochtend werd door Sifu Benno Wai een Master Class over het hanteren van de beruchte ‘Bart Cham Dao’ – dubbele messen.

Het waren een aantal enerverende dagen en er wordt alweer reikhalzend uitgekeken naar het volgende bezoek begin 2024!

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.