Conflict Strategies & Tactics

Bedrijfstrainingen

Je kunt tegenwoordig de fysieke en mentale weerbaarheid niet meer los van elkaar zien. De te volgen training hangt daarom dan ook af van de de specifieke doelstelling van de klant.

“Wanneer mensen met elkaar communiceren is er altijd een vorm van spanning aanwezig. Spanning is nodig om te functioneren. Wordt de spanning echter te hoog, dan gaat je ratio off-line en neemt je emotie het roer over. Deze primaire impulsen kunnen je in het dagelijks leven belemmeren om optimaal te functioneren.”

“Onze trainingen zijn simpel, direct, effectief en altijd op maat. Een groot deel van het materiaal waar we mee werken komt namelijk van jou”

Bij CST Trainingen maken we de trainingen geheel op maat of de klant kan kiezen uit een aantal bestaande trainingen die door de jaren heen ontwikkeld zijn door ons.

 • Level 1: Het fundament begint bij jezelf, laat je jezelf leiden door emotie of ben je in controle over je emoties?
 • Level 2: Hoe bereik ik mijn doel wanneer ik weerstand ondervindt?
 • Level 3: Hoe reageer ik wanneer een situatie escaleert, agressie?

 

De fysiologie van stress

Wanneer een situatie escaleert komen er verschillende reacties van het lichaam naar boven. Stress-hormoon activatie, stijging hartslag, droge mond etc. Dit ‘fight or flight’ syndroom te herkennen en te begrijpen is essentieel voor een adequaat functioneren.

 

Trainingen

Fysieke en Mentale Weerbaarheid training behoren in onze optiek in balans te zijn. Wij hanteren daarom onderstaande modulen als basis voor trainingen op maat, maar ook voor bestaande trainingen die wij aanbieden.

 

Conflict Strategies & Tactics - Sifu Pele - Class

WORKSHOPS

Op zoek naar een leuke en leerzame training voor je personeel of collega’s?

Wij maken ook leuke trainingen met actuele topics op het gebied van communicatie en weerbaarheid. Je kunt kiezen uit bestaande trainingen of je kunt je wensen aan ons kenbaar maken, dan maken we een op maat gemaakt programma.

Bestaande trainingen (workshops):

 • Basis training zelf-verdediging
 • Gespecialiseerde zelf-verdediging
 • Anti Rape training
 • Zelf-verdediging wanneer op de grond (Ground engagement training)
 • Zelf-verdediging methodes tegen aanvallers met wapens (Mes | Stok | Staf | Vuurwapen)
 • Interventie training
 • Communicatie training (Wie ben ik en waar liggen mijn angsten)
 • Physical & Mental Boost training (Bootcamp gerelateerd)
 • FSC (Functional Strength & Conditioning)

AGRESSIE TRAINING

Agressie training

In de meeste gevallen kan je fysiek ingrijpen voorkomen door alert te zijn en goed te observeren. In de meeste gevallen, want er zijn natuurlijk ook situaties die onverwachts gebeuren.

‘En wat doe je dan?’

Veel zelfverdediging – trainingen gaan over controletechnieken waarbij je de dader op zo’n manier probeert te overmeesteren dat hij/zij of jijzelf niet gewond raakt. Het probleem met veel van deze technieken is dat ze erg veel getraind moeten worden en dat het om fijn motorische handelingen gaat. In onverwachte situaties zorgt adrenaline en stress in ons lijf ervoor dat deze fijne motoriek niet meer werkt.

Waar wij ons in onze trainingen mee bezig houden, is je bewuster met stress om te laten gaan zodat de kans dat jij je uit fysieke situaties kan redden aanzienlijk groter wordt.

Opzet van onze fysieke training is bewust worden van je eigen grens.

De verschillende afstanden die er in een gevecht zijn leren herkennen.

Het aanleren van verschillende controletechnieken. En als laatste erg belangrijk aspect kijken we of deze in jouw praktijk ook echt werken. Dit onderzoeken we met rollenspelen waarbij een acteur je ‘aanvalt’ en jij je geleerde vaardigheden kan toepassen.

Tijdens dit proces houden we in de gaten of je handelen valt binnen de grenzen van wat juridisch is toegestaan. We blijven wel realistisch. Het gaat tenslotte om jouw veiligheid en wij sturen je graag op pad met iets waar je echt wat aan hebt.

De weerbaarheid – training wordt geheel afgestemd op uw doelgroep. Er worden geen standaardtechnieken getraind, maar de cursisten leren denken onder stress en leren zoeken naar een oplossing binnen een conflictsituatie. Hierbij wordt uitgegaan van de fysieke en mentale mogelijkheden van de cursist, waarbij gebruik gemaakt wordt van de WIG methode die door Benno Wai en Pele Nguyen speciaal is ontwikkeld voor dit soort trainingen.

DE-ESCALATIE TRAINING & CONFLICT COMMUNICATIE

De-escalatie vaardigheden & Conflict communicatie

Waar loop jij tegen aan in je dagelijkse communicatie? Jouw ervaringen en jouw leerwens vormen het vertrekpunt van de training. Middels praktische oefeningen wordt er gekeken hoe jij onder spanning communiceert. Vervolgens wordt de brug gelegd naar effectief communiceren.

De trainingen gaan over jouw gedrag en niet over het aanleren van trucs. Door te oefenen met verschillende vaardigheden (luisteren, vragen stellen, grenzen stellen, kalmeren en bewust sturen) wordt het inzicht in je eigen gedrag en handelen vergroot.

Kortom, je leert Effectief Communiceren Onder Spanning.

Een belangrijk onderdeel binnen de trainingen is het herkennen van eigen impulsen in spannende (conflict/confrontatie) en agressieve situaties.