Agressie training
In de meeste gevallen kan je fysiek ingrijpen voorkomen door alert te zijn en goed te observeren. In de meeste gevallen, want er zijn natuurlijk ook situaties die onverwachts gebeuren.
‘En wat doe je dan?’
Veel zelfverdediging – trainingen gaan over controletechnieken waarbij je de dader op zo’n manier probeert te overmeesteren dat hij/zij of jijzelf niet gewond raakt. Het probleem met veel van deze technieken is dat ze erg veel getraind moeten worden en dat het om fijn motorische handelingen gaat. In onverwachte situaties zorgt adrenaline en stress in ons lijf ervoor dat deze fijne motoriek niet meer werkt.
Waar wij ons in onze trainingen mee bezig houden, is je bewuster met stress om te laten gaan zodat de kans dat jij je uit fysieke situaties kan redden aanzienlijk groter wordt.
Opzet van onze fysieke training is bewust worden van je eigen grens.
De verschillende afstanden die er in een gevecht zijn leren herkennen.
Het aanleren van verschillende controletechnieken. En als laatste erg belangrijk aspect kijken we of deze in jouw praktijk ook echt werken. Dit onderzoeken we met rollenspelen waarbij een acteur je ‘aanvalt’ en jij je geleerde vaardigheden kan toepassen.
Tijdens dit proces houden we in de gaten of je handelen valt binnen de grenzen van wat juridisch is toegestaan. We blijven wel realistisch. Het gaat tenslotte om jouw veiligheid en wij sturen je graag op pad met iets waar je echt wat aan hebt.
De weerbaarheid – training wordt geheel afgestemd op uw doelgroep. Er worden geen standaardtechnieken getraind, maar de cursisten leren denken onder stress en leren zoeken naar een oplossing binnen een conflictsituatie. Hierbij wordt uitgegaan van de fysieke en mentale mogelijkheden van de cursist, waarbij gebruik gemaakt wordt van de WIG methode die door Benno Wai en Pele Nguyen speciaal is ontwikkeld voor dit soort trainingen.