Brazilian Jiu Jitsu Kids

Wat is Braziliaans Jiu-Jitsu?

Braziliaans Jiu-Jitsu is een mooie sport waarbij functionaliteit en plezier hand in hand gaan. Van oorsprong een zelfverdediging kunst heeft het BJJ (Braziliaans Jiu-Jitsu) zich door de jaren heen ontwikkeld tot een technisch en fysiek uitdagende sport welke beoefent wordt door duizenden beoefenaars verspreid over de hele wereld.

 

In Nederland is het nog een relatief jonge sport, maar gezien de toename van het aantal BJJ Toernooien de laatste jaren groeit ook in Nederland de populariteit van het Braziliaans Jiu Jitsu met de dag. Er zijn duidelijke overeenkomsten met het al bekende Judo, maar waar het in het Judo voornamelijk gaat om het vloeren van de tegenstander gaat het in het Braziliaans Jiu-Jitsu juist verder op de grond. De bedoeling is om op een technische en sportieve manier je directe tegenstander tot opgave te dwingen door middel van ‘submissions’ Een overwinning kan tijdens een officiële wedstrijd ook worden bereikt door een groter aantal punten te scoren dan je tegenstander.

 

Braziliaans jiu jitsu kinderen

 

Vanaf welke leeftijd is Braziliaans Jiu-Jitsu geschikt?

Braziliaans Jiu-Jitsu is geschikt voor jongens en meisjes van 10 jaar en ouder. UCT International heeft een speciaal programma (Team Dragon Kids) ontwikkeld speciaal voor onze kids van 10 t/m 15 jaar. Wanneer de kinderen de leeftijd van 15 jaar passeren adviseren wij om deel te gaan nemen aan de door ons aangeboden volwassen lessen.

 

Wat kan ik verwachten tijdens een training?

De trainingen bij Team Dragon Kids duren 50 minuten. Door de jaren heen hebben wij kunnen constateren dat kinderen 50 minuten goed kunnen volhouden. Wanneer trainingen langer dan een uur duren leert de ervaring dat de concentratie snel daalt.

 

Brazilian Jiu Jitsu Kids - Sifu Pele class

 

De training wordt begonnen met het groeten naar de betreffende Instructeur. Daarna wordt begonnen met de warming-up. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Na deze warming-up worden er een aantal technieken uitgelegd en ‘gedrild ‘ (de uitgelegde techniek herhalen) Vervolgens wordt er dan gespard en wordt de les beëindigd met een cooling-down (c.q. rek en strek oefeningen) en een afsluitende groet naar de Instructeur en je mede studenten.

 

Brazilian Jiu Jitsu Kids - Class

 

De trainingen worden altijd gegeven in een prettige ontspannen sfeer. Een leerling neemt beter op wanneer hij of zij niet door stress gehinderd wordt.

 

Wat moet ik aan tijdens de training?

Wanneer je na de introductie periode beslist om lid te worden van ons mooie Team Dragon Kids dan kun je bij de BJJ Instructeur een Gi (de officiële outfit van een beoefenaar van het Braziliaans Jiu Jitsu) bestellen. Je kunt natuurlijk ook zelf een Gi bestellen online, je instructeur adviseert je graag. Ook zijn er trainingen die zonder Gi gegeven worden, deze trainingen draag je een rash-guard en een korte broek. Wij adviseren om tijdens de sparingen partijtjes een mouth-guard te dragen.

NIVEAUS

Niveaus binnen BJJ Kids

Er kunnen net zoals bij veel andere vecht sporten ook bij het BJJ banden gehaald worden die aangeven op wat voor niveau je zit. Dit heeft ook te maken met hoe regelmatig de beoefenaar komt trainen.

Brazilian Jiu Jitsu Kids - Belt

De eerste band die gedragen wordt is uiteraard de witte band, hierna krijg je de grijze band, dan de gele band, dan de oranje band en uiteindelijk de groene band. Na de groene band gaat de BJJ Dragon Kid door naar het volwassen programma.

VOORDELEN

Voordelen van het Braziliaans Jiu Jitsu voor kinderen

In het Braziliaan Jiu Jitsu richten we ons voornamelijk op zelf-verdediging en de groei van mentale en fysieke harmony van de beoefenaar. De oefeningen die gegeven worden zijn uitermate geschikt om kinderen te helpen met het ontdekken van hun fysieke en mentale mogelijkheden. Het Braziliaans Jiu Jitsu is zo ontwikkeld dat het de zwakkere kan helpen zich zelf adequaat te kunnen weren in het geval van pesten en andere bedreigende situaties. Het Braziliaans Jiu Jitsu helpt de kinderen ook om op het sociale vlak beter met andere kinderen om te gaan. De oefeningen spelen zich bijna altijd af op korte afstand. De kinderen hebben door lopend contact met hun mede studenten. Er wordt door de instructeurs goed gelet op ethische en moralistische groei van de kinderen. De manier van trainen helpt ook om een verbeterde geheugen functie te krijgen. Op een speels manier wordt het kind gemotiveerd bepaalde technieken (opvolgende technieken) te onthouden.

Brazilian Jiu Jitsu Kids - Throw

Braziliaans Jiu Jitsu kan een interessante manier zijn voor een kind om fit te worden (blijven) en tegelijkertijd vriendschappen te bouwen en op die manier op een leuke manier nieuwe vaardigheden aan te leren.

Lesrooster

Maandag

Woensdag

Donderdag

Woensdag

Donderdag

Maandag

Geen disciplines beschikbaar in amstelveen categorie!
Geen disciplines beschikbaar in amsterdamcentrum categorie!
Geen disciplines beschikbaar in amsterdam-diemen categorie!
Geen disciplines beschikbaar in amsterdam-ijburg categorie!
Geen disciplines beschikbaar in purmerend categorie!
Geen disciplines beschikbaar in uithoorn categorie!
Geendisciplines beschikbaar!